Şeptică

Şeptica este un joc de cărţi ce se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători. Pentru a juca acest joc este nevoie de un pachet de cărţi din care se vor alege 32 de cărţi, de la 7 (inclusiv) în sus.

Şeptică

Cum se joacă Şeptică
Se vor amesteca cărţile şi fiecare jucător va primi câte 4 cărţi. În continuare fiecare jucător va pune pe rând câte o carte jos.
Cărţile A (As) şi 10 sunt considerate puncte iar la sfârșitul jocului câştigă cine adună cele mai multe puncte.

Regului de joc pentru Şeptică
După ce primul jucător a pus o carte jos următorul jucător este obligat să pună de asemenea o carte jos. Dacă pune o carte de acelaşi tip (spre exemplu dacă primul jucător a pus K iar el pune tot K) sau un 7 se consideră că a „taiat”. La următoarea rundă cel care a pus prima carte jos poate renunţa sau poate continua jocul, dar numai dacă are tot o carte de tăiat. În caz că se continuă runda toţi jucătorii sunt obligaţi, până la ultimul, să pună câte o carte jos.

Când se termină toate cele 4 cărţi sau când primul jucător nu mai taie sau dacă nimeni nu a tăiat în prima tură se consideră că runda s-a încheiat.

La sfârșitul rundei toate cărţile de pe masă sunt luate de cel care a tăiat ultimul sau de cel care a pus prima carte jos, dacă în prima rundă nu a fost tăiat de nimeni.

După ce se termină runda fiecar jucător, începând cu cel care a luat cărţile de jos, vor trage cărţi pentru a avea din nou în mână câte 4 cărţi.

Dacă nu sunt destul cărţi pentru ca fiecare jucător să poată avea 4 cărşi, se va calcula numărul de cărţi care se trag astfel încât fiecare jucător să aibă un număr egal de cărţi în mână.

Dacă sunt 4 jucători se joacă pe echipe iar punctele se calculează la comun.

Dacă un jucător nu a luat nici o carte, sau în cazul în care se joacă pe echipe dacă o echipă nu a luat nici o carte, se consideră joc dublu iar câștigătorul sau echipa adversă câştigă 2 puncte.


Nici un comentariu pentru Şeptică

Lasă un comentariu