La mălai

La mălai este un joc similar cu fotbalul ce se joacă însă numai la o poartă. Acest joc se joacă, în special, atunci când numărul jucătorilor este impar şi prea mic pentru a se putea forma două echipe pentru fotbal (de obicei 3 sau 5 jucători).

La mălai

Cum se joacă La mălai
Unul din jucători este ales portal iar restul jucătorilor se împart în două echipe egale. Portarul se întoarce cu spatele şi aruncă mingea către jucători iar jucătorii celor două echipe vor încerca să dea gol. Când o chipă reuşeşte să înscrie 3 goluri portarul va alege un jucător din chipa care a pierdut pentru a sta în poartă iar jocul se va relua.
Câteva reguli
– dacă o echipă dă mingea în spatele porţii va acumula un „corner”. La 3 cornere acumulate echipa adversă va bate „lovitură de la 11 metri”
– dacă portarul atinge mingea înainte de ieşi în corner, cornerul nu se va număra
– la corner contează jucătorul care a atins ultimul mingea, iar la gol cel care a tras (chiar dacă a fost atinsă şi de un jucător advers)
– suplimentar se poate juca şi cu opţiunea „bara salvatoare” care spune că, dacă mingea atinge bara înainte de a ieşi în corner, cornerul nu se va număra
– tot opţional se poate stabili ca, după ce portarul a aruncat mingea pe poartă, jucătorii nu au voie să tragă „din prima” la poartă, adică înainte ca mingea să mai fi trecut şi pe la un alt jucător


Nici un comentariu pentru La mălai

Lasă un comentariu