Ţările

Ţările este un joc ce se joacă în cel puţin 3 jucători. Pentru a juca Ţările avem nevoie de o minge şi spaţiu cât mai mult.

Ţările

Cum se joacă Ţările
Fiecare jucător îşi va alege câte un nume de ţară cu care vrea să joace şi apoi va fi desenat un cerc în care vor fi împărţite zone egale pentru fiecare ţară. După ce fiecare jucător se aşează la el în ţară jucător care începe jocul va lua mingea în mâna şi va striga
Să tragă mâţa de coadă şi soarecele de urechi ţara cu numele de … iar apoi va spune numele unei ţări din cele participante la joc şi va arunca mingea în sus. Jucătorul care şi-a auzit ţara strigată trebuie să prindă cât mai repede mingea iar ceilalţi jucători să fugă cat mai departe de el.
După ce reuşeste să prindă mingea va trebuie să strige STOP iar toţi ceilalţi jucători se vor opri pe loc. În continuare jucătoru cu mingea are dreptul să facă încă trei paşi (din locul în care se află) către orice jucător doreşte şi apoi va trebui să încerce să îl nimerească cu mingea. Dacă reuşeşte să îl nimerească cu mingea o jumătate din suprafaţa de joc ce poartă numele jucătorului nimerit cu mingea va fi tăiată. Dacă nu reuşeşte să îl nimerească o jumătate din suprafaţa ţării sale va fi tăiată.

Jocul se reia iar jucătorul care va arunca de data asta mingea în sus este cel care şi-a auzit numele ţării strigat anterior. Dacă acest jucător a ieşit din joc mingea este aruncată de ultimul jucător care a aruncat mingea şi mai este încă în joc.

Când suprafaţa unei ţări are ambele jumătăţi tăiate jucătorul care joacă cu ţara respectivă va ieşi din joc. Ultimul jucător rămas în joc cîştigă jocul.


Un comentariu pentru Ţările

  1. ana maria
    24 februarie 2015

    mam jucat si eu cu prieteni ca am 8 ani eu am fost danemarca

Lasă un comentariu