Trombon

Trombon este un joc ce poate fi jucat în cel puţin 2 jucători, însă pentru ca jocul să fie cu adevărat interesant ar trebui ca la joc să participe cel puţin 3 jucători.
Jocul de Trombon este un joc în care trebuie să îţi ascunzi cît mai bine emoțiile cât ţi afirmațiile făcute astfel încât nimeni să nu își dea seama dacă minţi sau spui adevărul.

Trombon

Cum se joacă Trombon

După ce se împart toate cărţile primul jucător va pune pe masă, cu faţa în jos, ce puţin o carte şi va face o afirmaţie spunând ce număr are cartea respectivă (spre exemplu: un 7) . Următorul jucător poate pune cel puţin o carte jos şi va spune că este acelaşi număr (spre exemplu: şi eu doi de şapte). În orice moment orice jucător, când îi vine rândul, în loc să pună jos cărţi poate alege să zică Trombon. În acel moment se va uita la cărţile puse jos de jucătorul dinaintea lui. Dacă acesta a zis adevărul (spre exemplu dacă a zis doi de 7 iar ultimele două cărţi sunt doi de 7) cel care a zis trombon va lua toate cărţile de pe masă. În caz contrar cărţile vor fi luate de jucătorul care a fost prins cu minciuna.
Indiferent de jucătorul care va lua cărţile, dacă acesta face setul complet de 4 cărţi al unui număr le va pune pe acestea deoparte.
Jocul va continua cu cel care a spus trombon.

Pierde jucătorul care, la sfârşitul jocului, va rămîne cu cărţi în mână.


Nici un comentariu pentru Trombon

Lasă un comentariu