Enigma

Enigma este un joc logic pentru 3-6 persoane iar scopul acestuia este de a descoperi cine, unde şi cu ce a fost omorât un iepure descoperit de cei 6 prieteni plecaţi la vânătoare.

enigma

Componentele jocului
– 6 pioni de culori diferite, fiecare culoare corespunzând unui personaj (Alina – roz, Moş Flintă – verde, Diana – roşu, Ochilă – albastru, Sfarmă Piatră – alb, Setilă – portocaliu)
– 21 de cartonaşe din care 6 reprezintă personajele, 6 ilustrează armele (puşcă, arc, praştie, capcană, cuţit, otravă) iar 9 ilustrează locul unde s-a produs acţiunea
– o planşă de joc pe care sunt reprezentate cele 9 locuri unde s-ar fi putut petrece acţiunea (lângă cabană, în pădure, la munte, în poiană, lângă cascadă, lângă râu, în deltă, în câmp, lângă lac) unite între ele cu pătrăţele
– 2 zaruri
– un plic în care se introduc cele 3 cartonaşe care reprezintă ENIGMA

Cum se joacă Enigma
La joc trebuie să participe minimum 3 persoane. Dacă sunt mai puţin de 6 jucători pionii în plus vor fi folosiţi pentru formularea ipotezelor.
Se vor aşeza cei şaşe pioni în căsuţele de plecare, corespunzătoare culorii lor.
Se amestecă separat cartonaşele reprezentând PERSONAJELE, ARMELE, LOCURILE şi se extrage câte un cartonaş din fiecare pachet, cu faţa în jos pentru a nu fi văzut de nimeni. Apoi se introduc în plic iar plicul se aşează pe planşă în locul notat cu ?
Restul cartonaşelor se amestecă şi se împart jucătorilor.

Prin mutarea pionilor, anchetarea jucătorilor si deducţii logice fiecare jucător încearcă să descopere care sunt cele 3 cartonaşe din plic şi astfel să elucideze enigma.


Un comentariu pentru Enigma

  1. Juliet
    28 septembrie 2012

    Unde se gaseste de cumparat?

Lasă un comentariu