Cum am învăţat limba engleză

Prima dată când am descoperit limba engleză cred că era undeva prin clasa a 2-a sau a 3-a. Revoluţia nu trecuse de mult şi limba engleză era la modă. Toată lumea vroia să o înveţe.
Drep urmare am fost dat şi eu la pregătire.

Mi-o aduc şi acum aminte pe prima mea profesoară de engleză, doamna Nagy. Ne chema, câte 4 elevi, în garsoniera ei de la etajul 4 unde repetam de zor diverse cuvinte şi scurt fraze. Cat, dog, apple, în câteva luni ştiam destule cuvinte în engleză. Ştiam să număr şi chiar să spun fraze simple. Şi cu toate astea mi se păreau plictisoare cele 2 ore de meditaţii
Nu ştiu de ce, dar nu am mai continuat pregătirea, spre bucuria mea.

În curând însă pe televizoarele noastre a apărut o nouă bucurie: Cartoon Network. Desene animate de dimineaţa pînă seara. În limba engleză.
Cuvinte noi, expresii noi, repetam şi eu ce auzeam pe ecran. Astfel, după câţiva ani de holbat la desene animate aveam un vocabular (în engleză) bogat. Iar împreună cu ora de engleză de la şcoală, în care ni se explicau bazele gramaticii, am ajuns să descifrez din ce în ce mai bine limba lui Shakespeare.

Ştiu că am mai fost o perioadă dat la pregătire, profesorul Popa de data această. Nu ştiu dacă era cu adevărat profesor sau doar un student care vroia să câştige ceva bănuţi însă nici metodele lui de predare nu prea m-au încântat astfel că la scurt timp am abandonat şi această activitate.

Limba engleză îşi făcea însă simţită din ce în ce mai mult prezenţa în viaţa mea. Desene animate, mai apoi filme.
Scormonind prin biblioteca şcolii am descoperit nişte cărţi, în limba engleză, foarte interesante. Interesante pentru că erau interactive, adică când ajungeai la anumite pasaje, aveai de ales pe ce fir narativ să mergi. Şi astfel tu construiai povestea în funţie de alegerile făcute. Evident că am citit cărţile alea de zeci de ori pentru a explora toate variantele, să văd eu ce se întâmplă şi cum se termină povestea dacă iau o anumită decizie.
Mai târziu au apărut şi jocurile pe calculator, internetul şi astfel abilităţile de limbă engleză au crescut exponenţial.

O singură dată am mai făcut „pregătire” la engleză. Eram în Marea Britanie şi m-am înscris la nişte cursuri de limbă engleză dedicate străinilor. Chiar dacă iniţial m-am înscris doar din dorinţa de a susţine examenul final şi a căpăta un atestat de limbă engleză din Marea Britanie, pe parcursul şedinţelor de pregătire am descoperit că modul lor de predare era foarte interesant. Şi chiar mă duceam cu plăcere la cursuri, de abia aşteptam să vină o nouă săptămână, un nou curs.

Ceva similar am aflat că se practică şi la noi, mai exact la Shakespeare School. Am aflat despre această altenativă de a învăţa limba engleză de la o colegă de servici care a strâns banii necesari pentru taxa anuală (undeva la 2500 de lei parcă) şi a fost extrem de mulţumită de rezultatul obţinut. Iar băiatul ei nu doar că şi-a înbunătăţit abilităţile de limba engleză dar i-a plăcut foarte mult acolo.

Aşa că dacă aveţi copii vă sugerez să îi înscrieţi la un curs de vara Shakespeare School. Sigur nu veţi regreta.


Nici un comentariu pentru Cum am învăţat limba engleză

Lasă un comentariu