Ursu în bârlog

Ursu în bârlog este un joc ce poate fi practicat atât în interior (dacă spaţiul permite) cât şi la exterior. Numărul minim de jucători este de 3.

ursu in barlog

Cum se joacă Ursu în bârlog
Se va stabili care e suprafaţa de joc iar în interiorul acesteia, într-un colţ, se va marca bârlogul ursului. După ce se va stabili cine va juca rolul ursului acesta îşi va lua locul la el în bărlog iar restul jucătorilor se vor împrăştia în interiorul suprafeţei de joc.
Scopul jucătorului care este în postura de urs este de a alerga (într-un picior) pentru a prinde unul din ceilalţi jucători. Imediat ce ursul a atins un jucător acesta din urmă devine urs şi trebuie să fugă cât mai repede în bârlog. Cât fuge spre bârlog ceilalţi jucători îi pot da acestuia şuturi în fund (de aia şi trebuie să fugă cât mai repede spre bârlog)

Câteva reguli
– dacă un urs (din oboseală) atinge cu ambele picioare pământul ceilalţi jucători îi pot da şuturi în fund până ce acesta reuşeşte să se refugieze în bârlog
– dacă un jucător iese din suprafaţa de joc acesta devine urs şi trebuie să fugă câr mai repede spre bârlog
– un urs se poate duce de câte ori doreşte în bârlog pentru a se odihni
– dacă un jucător intră în bîrlog jucătorul devine urs

Jocul Ursu în bârlog este de fapt o variantă de Leapşa puţin mai riscantă (dacă erai prins) pentru ca, până reuşeai să ajungi în bârlog, puteai să primeşti destule şuturi în fund.


Un comentariu pentru Ursu în bârlog

  1. cpt. Burcea
    1 mai 2018

    ale ale

Lasă un comentariu