Turism

Turism este un joc ce poate fi jucat în 2-6 persoane.
Cutia jocului conţine: tabla de joc, 6 maşinuţe de culori diferite, 2 zaruri, 25 de cartoane cu oraşe din ţara noastră, cartonşe Surpriză, tichete cu puncte (de diferite valori 1,2,3,5,10,20), jetoane de 2 culori ce vor fi utilizate pentru stabilirea categoriei unei locaţii.

turism

Cum se joacă Turism
Fiecare jucător va trebui să îşi aleagă câte o maşinuţă cu care va juca iar apoi va primi 300 de puncte (preferabil câte 5 tichete de puncte din fiecare valoare). Restul punctelor va rămâne în administrarea băncii (de care se poate ocupa unul din jucători, sau alt jucător ce nu participă la joc).
Apoi, în ordinea stabilită, fiecare jucător îşi va aşeza maşinuţa la start iar apoi va da cu zarurile şi va înainta cu maşinuţa atâteta căsuţe cât indică suma zarurilor. În cazul în care jucătorul a dat o dublă (ambele zaruri indică aceaşi cifră) mai are dreptul să dea încă o dată cu zarurile cu excepţia cazului în care s-a oprit pe o căsuţă ce nu îi permite înaintarea.

După mutarea, dacă jucătorul a ajuns pe una din cele 25 de locaţii se poate găsi în unul din următoarele 3 cazuri:
– locaţia nu aparţine nimănui, prin urmare jucătorul care a ajuns acolo are dreptul să o ia
– locaţia aparţine altui jucător, prin urmare trebuie plătit către acesta costul sejurului, acesta fiind înscris pe cartonaşul locaţiei respective
– locaţia aparţine jucătorului care a ajuns pe ea, drepr urmare are dreptul să îi schimbe categoria locaţiei. La schimbarea categoriei trebui să se plătească către bancă, de jucătorul care schimbă categoria, numărul de puncte înscris pe cartonaş aferent acestei operaţii. Apoi locaţia respectivă va fi marcată cu un jeton colorat (albastru pentru categoria 2 şi roşu pentru categoria 1)

În afara de cele 25 de locaţii pe tabla de joc mai există diverse alte căsuţe în care un jucător poate ajunge şi trebuie să respecte indicaţiile acelei căsuţe. Dacă jucătorul ajunge la căsuţa SURPRIZĂ trebuie să tragă un cartonaş din teancul de cartonaşe supriză.

Când un jucător trece pe la START va primi din partea băncii 50 de puncte. Nu se primesc punte atunci când jucătorul se opreşte pe căsuţa START sau când trecerea pe la START s-a făcut datorită inidcaţiei unui cartonaş surpriză.

Dacă un jucător nu mai are destule puncte pentru a achita o anumită taxa poate primi de la bancă, contar jetoanelor pe categoria 1 sau 2 pe care le are, jumătate din suma pe care a plătit-o atunci când a realizat schimbarea categoriei. Dacă locaţia are categoria 3 va primi pentru aceasta valoarea asociată acestei categorii. În cazul în care jucătorul rămâne fără puncte şi fără locaţii acesta va fi eliminat din joc.

Durata jocului va fi stabilită iniţial iar când aceasta va trece jucătorul care are cele mai multe câştigă jocul. De asemena jocul se încheie şi atunci când în joc rămâne un singur jucător.


5 Comentarii pentru Turism

 1. Jocul Turism în revistele de altădată | Jocuri din copilarie
  18 iunie 2013

  […] descriere aflăm despre Turism că este: – un joc de strategie pentru toate vârstele – un joc de mare atracţie turistică – un […]

 2. Silvia
  23 iulie 2013

  Buna ziua,
  Aveti idee cartonasele galbene cate sunt in total?
  Acest joc il aveti de vanzare?

  Multumesc frumos!

 3. admin
  27 iulie 2013

  Bună ziua,
  Jocul face parte din colecţia personală şi nu este de vânzare.
  Cu prima ocazie când ajung la ţară, unde am jocul, o să vă comunic câte cartonaşe galbene sunt.

 4. Silvia
  10 august 2013

  Buna seara,
  Ati mai ajuns pe la tara sa aflati cate cartonase galbene sunt in total?

  Multumesc frumos!

 5. admin
  11 august 2013

  Bună ziua,
  Din păcate ajung mai rar la bunici, probabil ca undeva la începutul lui septembrie să trec pe acolo.

Lasă un comentariu