Tipuri de exerciţii pentru jocul cu elasticul

În continuare vor fi detaliate şi exemplificate 6 exerciţii cu elasticul pentru jocul elasticul.

Tipuri de exerciţii pentru jocul cu elasticul

1. Săritură cu picioarele apropiate, calcând elasticul cu călcâiele. În caz de reuşită jucătorul revine în poziţia iniţială cu picioarele apropiate.

2. Din stând cu picioarele apropiate, din interiorul dreptunghiului, săritură laterală astfel încât la aterizare călcâiele să se găsească în exteriorul dreptunghiului. Apoi se execută o întoarcere de 180de grade – talpa stângă rămâne pe sol, piciorul drept descriind un semicerc astfel încât să se agaţe cu vârful ambele benzi laterale ale elasticului. În final elasticul este trecut pe după călcâiul stâng, în porțiunea anterioară a articulației gleznei drepte. Din această poziţie jucătorul va executa o săritură dând drumul elasticului care revine în poziţia iniţială (aterizarea se face pe ambele picioare apropiate).

3. Jucătorul iesie în afara dreptunghiului, în stânga, așezând ambele picioare sub elastic, cu faţa întoarsă spre interior. Din această poziţie execută o săritură peste banda dreaptă, cu banda stângă trecută peste vârful piciorului. Efectuează jumătate întoarcere spre stânga şi un pas cu piciorul stâng. La următoarea săritură elasticul revine în poziţia iniţială iar jucătorul aterizează pe ambele picioare.

4. Jucătorul iese în afara dreptunhiului şi se plasează cu ambele călcâie lipite de banda dreaptă (a elasticului). Prin săritură cu spatele ajunge în partea opusă a dreptunghiului, dincolo de banda stângă. Execută apoi jumătate întoarcere spre stânga şi un pas cu piciorul drept. La săritura următoare elasticul revine în poziţia iniţială iar jucătorul aterizează pe ambele picioare.

5. Jucătorul execută o săritură cu aterizare pe piciorul stâng în interiorul dreptunghiului şi cu dreptul în afara acestuia (banda dreaptă trece peste picioare). Prin săritură jucătorul trage banda dreaptă cu piciorul de aceaşi parte dincolo de cea stângă. După efectuarea săriturii următoare elasticul revine în poziţia iniţială, jucătorul aterizând cu picioarele apropiate.

6. Jucătorul execută o săritură peste banda dreaptă cu aterizare pe ambele picioare. Urmează o săritură dincolo de banda stângă cu tragerea celei drepte. La săritura următoare elasticul revine iar jucătorul aterizează în interior cu picioarele apropiate.


Un comentariu pentru Tipuri de exerciţii pentru jocul cu elasticul

  1. Gabi
    28 martie 2014

    Super !Multumesc !….parca incepe sa-mi revina in memorie !..O filmare insa, ar fi si mai buna !Multumesc oricum !Ce amintiri frumoase !

Lasă un comentariu