Ţintar (Moara)

Ţintar (Moara cum i se mai spune alternativ) este un joc ce se joacă în doi şi pentru care avem nevoie de 18 piese (câte 9 pentru fiecare jucător) şi o tablă de joc desenată într-un mod anume.
Dacă nu avem tabla de joc o putem face si noi foarte uşor desenând pe o hârtie 3 pătrate concentrice conectate la mijlocul laturilor.

Ţintar (Moara)

Cum se joacă ţintar (moara)
La începutul jocului tabla este goala, fiecare jucător având în mână câte 9 piese de aceaşi culoare. După ce se decide cine va începe jocul urmează prima etapă a jocului, aşezarea pieselor. Astfel fiecare jucător, pe rând, va pune una din piesele proprii pe tabla de joc. Această etapă se va termina când toate piesele au fost puse pe tabla de joc.
În etapa a doua jucătorii vor muta pe rând câte una din piesele proprii.
Un jucător câştigă dacă reuşeşte să captureze toate piesele adversalului sau dacă îl blochează încât acesta nu îşi mai poate muta nici o piesă.

Regulile jocului sunt următoarele
– în oricare punct de pe tablă nu poate fi plasată decât o singură piesă
– mutarea pieselor se face numai de-a lungul liniilor şi numai într-un punct învecinat (şi liber). Când un jucător rămâne cu numai trei piese mutarea pieselor se poate face pe oricare din locurile libere de pe tabla de joc
– când un jucător realizează un şir de trei piese proprii de-a lungul oricărei linii de pe tabla de joc (adică când face o moară) poate elimina din joc o piesă a adversarului. Nu pot fi eliminate piesele care la rândul lor fac parte dintr-o moară
– dacă se închid două mori simultan vor fi eliminate două piese cu aceaşi menţiune de mai sus


Nici un comentariu pentru Ţintar (Moara)

Lasă un comentariu