Spânzurătoarea

Spânzurătoarea este un joc ce se joacă în doi iar pentru a juca acest joc avem nevoie de o foaie de hârtie şi un pix sau un creion.

spanzuratoarea

Cum se joacă Spânzurătoarea
Primul jucător se va gândi la un cuvânt apoi va scrie pe foaie prima şi ultima literă a cuvântului iar în locul celorlalte litere va trece câte o liniuţă. Dacă prima sau ultima literă a cuvântului se găseşte şi în interiorul cuvântului este obligat să o treacă si pe aceasta.

Apoi cel de-al doilea jucător va încerca să ghicească cuvântul, spunând pe rând căte o literă. Dacă litera pe care o spune se găseşte în cuvânt aceasta va fi trecută în locul corespunzător (în cazul în care litera se găseşte de mai multe ori în interiorul cuvântului va fi trecută de câte ori se găseşte).
Dacă litera nu se găseşte în cuvânt primul jucător va începe să deseneze îm spânzurătoare un omuleţ.
Întâi se desenează capul, apoi corpul, mâinile, picioarele, se pun paie sub omuleţ şi în final se aprinde focul.

Dacă primul jucător reuşeşte să aprindă foucl, câştigă jocul. Altfel, dacă cel de-al doilea jucător reuşeşte să descopere cuvântul, înainte ca focul să se aprindă, va câştiga jocul.


2 Comentarii pentru Spânzurătoarea

  1. laura
    29 martie 2013

    paralelipiped… :-)))))

  2. Sara Drugarin
    12 septembrie 2021

    si acesta e jocul original???? eu jucam cu o linie gen si ii taiam gatul, iar la litere puneam de obicei prima sau ultima litera si inca o litera doua in mijloc, depinde de cat de lung era cuvantul…. a si cate paie se pun sub picioare?as vrea sa incerc si varianta asta

Lasă un comentariu