Popa prostu

Popa prostu este un joc de cărţi ce se joacă în cel puţin 2 jucători.

popa prostu

Cum se joacă Popa prostu
În funcţie de numărul de jucători se va folosi un număr egal de perechi de cărţi. Suplimentar se va mai adăuga o carte, care reprezintă popa prostu.
Se vor împărţi apoi cărtile (câte 4 pentru fiecare jucător) iar la final o carte va rămâne pe masă, cu faţa în jos.

Primul jucător va trebuie să pună pe masă o carte cu faţa în jos iar apoi va lua cartea care se afla înainte pe masă. Jocul va continua în acelaşi ritm, fiecare jucător (când îi vine rândul) va pune o carte jos după care va lua cartea ce se află deja pe masă.

Scopul jocului este de a avea toate cele 4 cărţi cu acelaşi număr (indiferent care). Primul jucător care reuşeşte să aibă cele 4 cărţi le va aşeja rapid pe masă. Jucătorul care în acel moment are în mână cartea desemnată a fi Popa prostu pierde jocul.


8 Comentarii pentru Popa prostu

 1. costeel
  31 iulie 2012

  este fain

 2. Dileme electorale: Jocul de-a popa prostu’ « Politeía
  30 octombrie 2012

  […] care în acel moment are în mână cartea desemnată a fi Popa prostu’ pierde jocul. (regulile le am de aici).  Noi, romanii, popor sociabil si inventive, jucam jocul pe echipe pe care le numim partide! Deci […]

 3. tudor
  24 noiembrie 2013

  stiu si eu aceeasi teorie dar nu scriam atit .

 4. radu carmen
  14 aprilie 2015

  MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

 5. Gloria
  8 ianuarie 2016

  Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ÎîÎÎîîîîiînnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnntttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. Nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicccccccccccccccccccccccccccccccc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. !llsoz
  27 martie 2016

  Tarrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeesssssssstttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ceeeeeeeeeee4444444llllllllllll maaaaaiiii tare joc

 7. igor tataru
  18 aprilie 2017

  eu nu il inteleg nici macar pe aproape

 8. Alessia
  26 ianuarie 2021

  noi am inteles tot!
  nu stim cum voi nu!
  este usor daca citesti cu atentie.

Lasă un comentariu