Păcălici

Păcălici este un joc ce poate fi jucat în 2-6 jucători. Pachetul de joc conţine 33 de cartonaşe dintre care 16 sunt perechi, reprezentând costumele naţionale ale diverselor popoare, iar un singur cartonaş îl reprezintă pe Păcălici.

Păcălici

Cum se joacă Păcălici
După ce cartonaşele au fost bine amestecate se împart fiecărui jucător câte 4 cu faţa în jos. Restul de cartonaşe se aşează pe masă tot cu faţa în jos iar jucătorul din dreapta celui care a împărţit cartonaşele începe jocul.
Dacă acesta găseşte în cartonaşele sale una sau mai multe perechi (costumul naţional din aceaşi ţară la bărbat şi femeie) le aşează pe masă cu faţa în sus şi spune: „mai departe”. În cazul în care nu are nici o pereche ia un cartonaş de deasupra pachetului. Dacă nici ăn acest caz nu îşi poate forma o pereche spune „mai departe” şi continuă jucătorul următor care procedează la fel. După ce s-au terminat cartonaşele de pe masă, fiecare jucător, pe rând, fără să se uite, trage de la jucătorul din dreapta sa câte un cartonaş, dintre cele pe care acesta le ţine în mână desfăcute în formă de evantai.
Câştigă primul jucător care îşi depune toate cartonaşele pe masă. Dacă joacă mai mult de 2 jucători jocul continuă până când unul din ei rămâne în mână numai cu „Păcălici”. În acel moment jucătorul respectiv a pierdut jocul şi i se pot da diferite pedepse amuzante (exemplu: să sară de 10 ori într-un picior, să cânte, să facă tumbe, etc.) De asemenea tot el va împărţi cartonaşele în jocul următor.


2 Comentarii pentru Păcălici

  1. david
    22 octombrie 2022

    prea mult de citit

  2. Admin
    19 mai 2023

    PREA Complicat,DACA era Mai simplu era perfect

Lasă un comentariu