Mima

Mima este un joc amuzant ce se joacă pe echipe. Pentru a putea juca mima avem nevoie de o foaie, un pix, un ceas şi bună dispoziţie.

mima

Cum se joacă Mima
Jucătorii se vor împărţi în două echipe egale ca număr iar apoi se va stabili ce echipă va trebui să mimeze prima. Apoi un jucător din această echipă va merge în mijlocul celeilalte echipe unde i se va spune ce cuvânt va trebui să mimeze. Cuvântul va fi de asemenea scris pe hârtie pentru a putea fi verificat la sfârşit.

După ce a aflat cuvântul care trebuie mimat jucătorul va reveni în faţa echipei sale şi va încerca să mimeze cât mai bine cuvântul pentru ca aceştia să îl poată descoperi. În timpul mimei este permis a arăta către diverse obiecte însă cel care mimează nu are voie să spună nici un cuvânt.

Pentru a ghici cuvântul jucătorii au la dispoziţie un număr limitat de minute (spre exemplu 3 minute) iar dacă nu reuşesc să ghicească cuvântul în acest interval un alt jucător din echipă va merge să afle un nou cuvânt pe care trebuie să îl mimeze. Dacă reuşesc să descopere cuvântul în timp util echipele îşi vor inversa rolurile.


Un comentariu pentru Mima

  1. Pantomimă | Jocuri din copilarie
    22 martie 2014

    […] este un joc similar cu Mima, cu diferenţa că acest joc nu se joacă pe […]

Lasă un comentariu