LOTO

Jocul Loto este un joc ce poate fi jucat de copii de la 6 ani în sus. Cutia de joc conţine 6 tăbliţe în 6 culori diferite şi un săculeţ cu 90 de jetoane imprimate cu numere de la 1 la 90. La joc pot participa între 2 şi 6 jucători şi se poate juca în mai multe variante.

LOTO

Cum se joacă LOTO
Varianta 1
Tăbliţele se împart în mod egal între jucători. Dacă sunt mai puţin de 6 jucători se va lua câte o tăbliţă, restul punându-se deoparte.
Fiecare jucător scoate câte un jeton din săculeţ iar cel care a scos jetonul cel mai mare va fi conducătorul jocului. Jetoanele se pun înapoi în săculeţ şi se amestecă bine. Conducătorul jocurui scoate, fără să se uite, câte un jeton din săculeţ şi strigă ce număr e. Cel care are jetonul strigat pe tăbliţă trebuie să îl ceară imediat, altfel jetonul se pune la loc în săculeţ. Jetonul primit de jucător se va pune peste numărul respectiv de pe tăbliţă. Cine completează primul tăbliţa este declarat câştigător.

Varianta 2
Se va alege cel care începe jocul, ca mai sus. Fiecare jucător, pe rând, scoate câte un jeton din săculeţ. Dacă numărul scose este şi pe tăbliţa lui, atunci îl acoperă cu jetonul. Dacă nu îl are îl aşează în faţa sa, în ordinea în care au fost scoase. Urmează jucătorul din dreapta şi aşa mai departe. Cel care scoate din săculeţ jetonul cu numărul 90 la tura următoare nu are voie să scoată un jeton. Cel care soate jetonul cu numărul 45 are dreptul să mai scoată o dată.
Dacă s-au terminat toate jetoanele din săculeţ înainte de a se fi acoperit complet tăbliţa unui jucător toate jetoanele puse deoparte se amestecă bine şi jocul continuă ca la început, până ce unul din jucîtori acoperă complet tăbliţa, fiind astfel declarat câştigător.

Varianta 3
Jocul va începe ca mai sus. Dacă jucătorul scoate un numă de care nu are nevoie îl va pune deoparte. În timpul unui joc se pot scoate până la 15 numere în total pentru fiecare jucător. Cine reuşeşte să acopere 5 numere de pe tăbliţă într-un rând obţine locul I; dacă acoperă 4 numere într-un singur rând obţine locul II; dacă acoperă 3 numere într-un rând obţine locul III
Întâi se va acorda locul I şi apoi se verifică dacă vreun jucător a îndeplinit condiţiile pentru locurile II şi III. Dacă nu, se continuă jocul.


3 Comentarii pentru LOTO

 1. Silvica
  23 iunie 2014

  Buna ziua!Am mare nevoie de acest joc…vreau sa-l cumpar..puteti sa m-ajutati?

 2. admin
  24 iunie 2014

  Bună ziua,
  Sugerez siteurile de anunţuri, de genul okayii.ro, olx.ro, etc…
  Acolo mai puteţi găsi jocuri mai vechi de genul celui de mai sus.

 3. danny
  26 iunie 2014

  Salutari,
  Puteti sa imi trimiteti si mie tablitele scanate?
  sau macar sa imi spuneti ce numere sunt pe fiecare tabla…ca de desenat o pot desena si eu…
  Multumesc,
  danny

Lasă un comentariu