Istoria lumii

Jocul Istoria lumii este compus dintr-o planşă de joc, o cutie care conţine 225 fişe (2250 de întrebări grupate în 5 domenii), 4 pioni, 20 jetoane (câte 4 din fiecare culoare) şi un zar.

Istoria lumii

Cum se joacă Istoria lumii
– Jocul Istoria lumii se poate juca în 2-4 jucători sau pe echipe.
– Se poate merge în orice direcţie, pe traseul desenat pe planşă
– Primul jucător pune pionul pe căsuţa START şi după ce lansează zarul se va deplasa în orice direcţie doreşte, în funcţie de numărul indicat de zar

Când un jucător ajunge pe o căsuţă de formă dreptunghiulară, unul din adversari trage o fişă şi îi pune întrebarea corespunzătoare domeniului acelei căsuţe. Dacă răspunsul este bun, jucătorul aruncă din nou cu zarul şi continuă jocul.Dacă răspunsul este eronat, adversarul situat la stânga sa va continua jocul.

Când un jucător ajunge pe o căsuţă de formă pătrată, unul din adversari trage o fişă şi îi pune întrebarea corespunzătoare domeniului acelei căsuţe. Dacă răspunsul este bun, jucătorul obţine un jeton de culoarea domeniului la care a răspuns. Dacă răspunsul este eronat, adversarul situat la stânga sa va continua jocul.

Când un jucător ajunge pe căsuţa de risc (marcată cu ?) întrebarea la care va trebui să răspundă va fi aleasă de adversarul său. Dacă întrebarea la care a răspuns corect aparţine unui domeniu necompletat (nu a obţinut jeton din culoarea respectivă), va primi jetonul corespunzător. Dacă întrebarea la care a răspuns aparţine unui domeniu la care a obţinut jetonul, continuă jocul. Dacă a răspuns eronat, adversarul situat la stânga sa va continua jocul.

Câştigător va fi acela care prin răspunsuri bune a obţinut cele 5 jetoane şi a ajuns primul pe căsuţa FINAL.


Nici un comentariu pentru Istoria lumii

Lasă un comentariu