Exerciţii cu elasticul
Acest joc, cunoscut sub denumirea de Elasticul, a apărut pe străzile oraşului Praga şi s-a răspândit cu iuţeală în ţările din S-E Europei. Originea jocului nu este bine cunoscută, după unii cercetători jocul provine din China, după alţii ar fi fost inventat de un antrenor.
Cum se joacă Exerciţii cu elasticul
Pentru desfășurarea jocului este necesar un elastic lung de 4 m, lat de 0,5 cm, cu capetele prinse astfel încât să formeze o bandă continuă.
Doi jucători își trec elasticul pe după glezne şi stau depărtat astfel ca elasticul să formeze un dreptunghi. Jucătorii sunt plasaţi faţa în faţă, la 2 m distanţă unul de celălalt iar dreptunghiul format de elastic se va afla la 10 cm deasupra solului.
Al treilea jucător va executa diverse exerciţii până când va comite o greşeală. După ce termină seria de 6 exerciţii acestea se vor relua însă elasticul va fi ridicat treptat cât mai sus: întâi la jumătatea gambei, la genunchi, la jumătatea copasei, la şolduri, în jurul taliei şi apoi sub braţe. Începând cu seria a patra (cea de la jumătatea copasei) nu se mai sare ci se păşeşte mai întâi cu un picior apoi cu celălalt.
La fiecare greşeală jucătorul cedează locul iar la reluare va continua de unde a rămas.
Câştigă jocul jucătorul care reuşeşte să termine primul toate seriile de exerciţii.
Într-un articol viitor vor fi detaliate cele 6 tipuri de exerciţii pentru jocul cu elasticul.
Un comentariu pentru Exerciţii cu elasticul
Lasă un comentariu
23 februarie 2014
[…] În continuare vor fi detaliate şi exemplificate 6 exerciţii cu elasticul pentru jocul elasticul […]