Cum trebuie să te comporți când un copil se lovește și plânge

În nici un caz să te răstești, să țipi la el, să îl acuzi. Am văzut părinți în parc care, dacă copilul lor se lovea și plângea, țipau la el „că de ce a alergat, că de ce nu a fost atent, că îl bagă în casă, etc”. O abordare complet greșită.

E normal la joacă să se mai întâmple accidente iar în momentul în care se întâmplă părintele trebuie să fie alături de copil cu o vorbă bună, cu o alinare, să îl ajute să treacă cât mai repede peste moment.
Copiii în general sunt foarte rezistenți iar când se lovesc, cad și plâng de multe ori este din cauza sperieturii și nu neapărat a loviturii în sine. De accea copilul trebuie ajutat (cu o vorbă bună) să treacă peste sperietură cât mai repede iar durerea va dispărarea de la sine.

Dacă este o lovitură mai gravă (curge sânge, se produce o fractură, o înțepătură, etc) cel mai important e să vă păstrați calmul. Dacă puteți acordați primul ajutor iar apoi în funcție de gravitatea situației duceți copilul acasă sau chemați ambulanța.

Bineînțeles, dacă este cazul, după ce copilul s-a liniștit este bine să îi explicați ce a greșit sau le ce să fie mai atent pe viitor. Totul cu calm, fără zbierete și acuzații.


Nici un comentariu pentru Cum trebuie să te comporți când un copil se lovește și plânge

Lasă un comentariu