Competiţia

Jocul Competiţia este un joc dinamic, antrenant şi amuzant, un adevărat raliu în 20 de etape. Jocul poate fi jucat în 2-6 persoane. Cutia de joc conţine: tabla de joc (raliul propriu-zis), 6 maşinuţe de diferite culori, tabla de afişaj, un săculeţ cu 9 pioni sau fise (câte 3 din culorile alb, galben şi roşu) şi 90 de tichete de punctaj (câte 30 din fiecare valoare – 100, 500, 1000).

Competiţia - table de joc

Cum se joacă Competiţia
Scopul jocului este ca participanţii să parcurgă traseul raliului cun un clasament cât mai bun obţinând un punctaj ridicat.

Regulamentul jocului
Fiecare jucător îşi alege o maşinuţă pe care o aşează pe tabla de afişaj în dreptul culoarului corespunzător (culorii), pe poziţia zero. Astfel, pe tabela de afişaj, se va ţine evidenţa poziţiei în care se află fiecare pe parcurlsul raliului.
Jucătorii stabilesc, de comun acord, ordinea de joc. Cel care începe jocul extrage din săculeţ un pion a cărui culoare corespunde culorii drumului pe care se va angaja în parcurgerea unei etape.
Pentru începerea jocului (de la start la poziţia 1) este necesară extragerea din săculeţ a unui pion alb sau roşu – acestea fiind singurele drumuri de acces. Culoarea galbenă nu dă posibilitatea intrării în joc, deci jucătorul de această culoare va rămâne pe loc la start până la turul următor.

Fiecare jucător, după ce a parcurs o etapă (primind premiile sau plătind penalizările înscrise pe tabla de joc) îşi înscrie poziţia pe tabela de afişaj şi reintroduce pionul în săculeţ
Pe parcursul jocului vor mai fi situaţii în care drumul indicat de pion nu este posibil. De exemplu etapa 2-3 este imposibilă pentru pionul alb ce indică drumul de aceaşi culoare; etapa 6-7 este imposibilă pe drumul galben – penalizare 1000 de puncte; etapa 13-14 imposibilă de parcurs pe drumurile roşu şi galben.

Competiţia

Clasamentul se face în felul următor: fiecare jucător îşi va număra punctele acumulate pe parcursul raliului, iar primilor 3 câştigători li se vor adăuga premii după cum urmează. Primul 1500 de puncte, al doilea 1000 de puncte iar al treilea 500 de puncte. Ultimii 3 jucători vor primii câte 100 de puncte.

În funcţie de cele stabilite de participanţi la începutul jocului se poate face clasamentul la fiecare parcurgere a traseului sau pentru 3-5 parcurgeri ale acestuia, adică o adevărată competiţie.
Jucătorul care la final acumulează cele mai multe puncte este declarat câştigător.


Un comentariu pentru Competiţia

  1. Mari
    1 mai 2016

    Buna,
    De unde pot cumpara acest joc. Mi-l amintesc cu placere, insa nu stiu unde sa-l caut.
    Merci.

Lasă un comentariu