Bebeluşul are febră, ce să fac ?

Prima afecţiune mai vizibilă pe care este posibil să o facă un bebeluş este febra. Febră, adică o temperatură mai mare de 37,7 grade pentru un nou-născut sau o temperatură mai mare de 38 de grade pentru un sugar.

Bebeluşul are febră, ce să fac ?

Febra nu înseamnă neapărat că bebelușul are ceva grav ci indică faptul că organismul său luptă cu o infecţie (de multe ori o infecţie în gât).

Cum puteţi afla dacă bebelușul are febră ?
Un prim semn, vizibil, ar fi acela că bebelușul devine mai apatic, mai somnoros. Şi de asemenea la o palpare a frunţii se observă că aceasta este mai fierbinte decât de obicei.
Pentru a fla însă clar dacă are sau nu febră şi mai ales care este valoarea acesteia trebuie să folosiţie neapărat un termometru.

Chiar dacă pe piaţă există termometre non-invazive cu care puteţi lua temperatura copilului de la tâmplă sau din ureche personal, după ce am făcut mai multe teste comparative, am ajuns la concluzia că acel tip de termometru nu este foarte precis, temperatura indicată depinzând foarte mult de modul în care poziţionaţi termometrul.
Singurul termometru care indică corect temperatură este cel care se foloseşte pe cale rectală sau la subsuoară (dacă copilul stă), indiferent că este electronic sau cu mercur. E drept, pentru bebeluş poate fi puţin mai stresant să îi fie băgat un termometru în fund însă numai așa se poate afla temperatua exactă a acestuia.

Bebelușul are febră, ce faceţi mai departe ?
În primul rând medicamentele nu ar trebui luate după ureche, pe cât posibil în primă instanţă ar trebui să vă adresaţi medicului pentru a vă prescrie medicamentele necsare cât şi dozajul corect.
Dacă din anumite motive acest lucru nu este posibil, când mergeți la farmacie vorbiţi cu personalul de acolo pentru a vă lămuri de ce medicament aveţi nevoie şi cum trebuie administrat.
Iar în ultimă instanţă consultaţi instrucțiunile medicamentului.
După ce aţi facut rost de tratament, respectaţi cu grijă dozajul cât şi orele de administrare.

Din practică vă mai pot recomandă şi:
– evitaţi antibioticele şi apelaţi la ele doar dacă este cu adevărat nevoie. Dacă doctorul vă prescrie direct antibiotic mai cereţi încă o părere de la un alt doctor, dacă e doar o răceală copilul probabil are nevoie doar de antitermice
– evitaţi să îi daţi aspirină celui mic
– un antitermic destul de bun şi care am văzut că şi-a făcut efectul a fost Nurofen pentru copii
– în caz de febră mare care nu scădea am recurs la supozitoare cu paracetamol
– dacă vreți să nu faceţi exces de medicamentaţie, iar febra este relativ mică, puteţi încerca şi împachetări (cu un prosop îmbibat în apă călduţă). În nici un caz nu încercaţi cu oţet, pielea bebelușului se poate irita foarte rău
– nu neglijaţi nasul bebelușului. Dacă acesta este înfundat neapărat va trebui curăţat. Pentru o eficienţă maximă recomand batista bebelușului iar la nevoie şi picături pentru nas.


Nici un comentariu pentru Bebeluşul are febră, ce să fac ?

Lasă un comentariu