Animale din continente

Animale din continente este un joc cu cărţi însă în acelaşi timp este şi un bună metodă pentru copii de a învăţa animale din lume şi diverse lucruri despre acestea.

Animale din continente

Jocul venea împreună cu o tablă de joc şi un regulament pe care din păcate nu le mai am şi nici nu îmi aduc aminte să le fi folosit vreodată.

O variantă de a juca Animale din continente
Se împart toate cărţile jucătorilor (2-6) şi se vor ţine într-un teanc cu faţa în jos. Apoi fiecare jucător va lua prima carte din teanc şi o aşeza în centru. Jucătorul care are cartea cu cel mai mare număr ia şi cărţile adversarilor puse în centru.
În cazul în care cel puţin 2 jucători au cărţi cu aceaşi valoare fiecare dintre ei va mai pune în centru un număr de cărţi egal cu cifra afişată pe cartea cu valoare comună. Dacă unul dintre aceşti jucători nu are îndeajunse cărţi va pune în centru toate cărţile pe care le are. După ce fiecare jucător a pus numărul de cărţi necesar cel care are ultima carte pusă cu cea mai mare valoare va lua toate carţile puse în centru.

Când un jucător rămâne fără cărţi el va fi eliminat din joc. Câştigă jucătorul care rămâne ultimul în joc.


3 Comentarii pentru Animale din continente

 1. zsuzsi
  26 martie 2013

  pacat ca nu se mai gaseste….am cautat peste tot

 2. Doru
  15 mai 2016

  Se gaseste…cautati pe google : Animale din continente…sunt cel putin 4 site-uri care il vand :)

 3. Betino31
  11 februarie 2017

  Dau un Magot pentru un Urangutan. Am si eu jocul aproape complet cu o exceptie. In loc de un magot si un urangutan, am 2 magoti din familia maimutelor. Asa l-am cumparat de la librarie in anii 80.

Lasă un comentariu