Admitere 2016, cum funcționează repartiția la liceu

Cum multă lume nu știe cum funcționează repartiția la liceu voi încerca să explic cât mai clar algoritmul de reparației la liceu al elevilor – admitere 2016

Admitere 2016, cum funcționează repartiția la liceu

Cel mai important: nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el

Înainte să studiez informațiile de pe pagina oficială Admitere 2016 știam că dacă nu ești admis la prim opțiune aleasă, la a doua vei fi repartizat numai după ce au fost repartizați toți cei care au avut drept prima opțiune. Cu altă cuvinte aveai șansa ca, având o medie mare, puteai să nu intri la a doua opțiune și să intre în fața ta elevi cu medii mult mai mici (dar care au avut-o trecută ca prima opţiune). Se pare că repartiția la liceu nu funcționează chiar așa. Nu știu dacă s-a modificat de anul acesta sau nu însă e foarte importantă modificarea.
Să detaliem.

1.Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

2.Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.
Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

3.În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

De asemenea în ghidul admiterii computerizate este dat și un exemplu concret:
Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.”

Prin urmare citiți cu atenţie informațiile oficiale cu privire la Admitere 2016 pentru a vă lămuri cum funcționează repartiția la liceu.


Nici un comentariu pentru Admitere 2016, cum funcționează repartiția la liceu

Lasă un comentariu