Tetris

Jocul de Tetris este unul dintre cele mai cunoscute jocuri electronice ce au circulat la noi în ţară. De-a lungul timpului au existat diverse jocuri electronice ce puneau la dispoziţie tetris şi diverse jocuri derivate pe baza acestuia.

tetris

Cum se joacă Tetris
Pe ecran, de sus, vor apărea şi vor începe să coboare, piese având diverse forme. Scopul jocului este de a le aranja în spaţiul de joc în aşa fel încât pe o linie orizontală să nu rămână nici un spaţiu liber. Când se realizează o linie orizontală ocupată complet aceasta va dispărea şi se va primi un anumit punctaj. Dacă prin aranjarea unei piese se realizează mai multe linii orizontale completet şi punctajul va creşte pe măsură.

În timp ce piese coboară încet spre marginea de jos a ecranului acestea pot fi mutate în dreapta sau în stânga sau pot fi rotite pentru a le potrivi cât mai bine. Odată ce o piesă a atins marginea de jos a ecranului sau marginea de sus a altei piese, aceasta se va opri în locul respectiv şi nu va mai putea fi mutată. Când piesele ating marginea de sus a ecranului, jocul se încheie.

Pe parcursul jocului, prin acumularea de puncte se va trece de la un nivel la altul. Cu cât nivelul de joc creşte cu atât va creşte şi viteza cu care piesele coboară.

Pentru relaxare puteţi încerca un joc de tetris online.


Un comentariu pentru Tetris

  1. Dr. Mario | Jocuri din copilarie
    28 august 2013

    […] Mario este un joc bazat pe cunoscutul joc Tetris. În Doctor Mario cărămizile sunt înlocuite cu pastile colorate în două culori cu ajutorul […]

Lasă un comentariu