Raţele şi vânătorii

Raţele şi vânătorii este un joc care este de preferat a fi jucat în exterior. Numărul minim de jucători este patru şi de asemenea avem nevoie de o minge.

ratele si vanatorii

Cum se joacă raţele şi vânătorii

Jucătorii se vor împărţii in două categorii: vânători şi raţe. Vor fi 2 vânători iar restul sunt raţe.
Vânătorii se vor depărta unul de celălalt iar ceilalţi jucatori (raţele) se vor aseza, relativ pe un rând, între cei doi vânători.
Uneori zona în care raţele trebuie să stea poate fi marcată iar dacă o raţă iese în afară va ieşi şi din joc.
Mingea va fi folosită de cei doi vânători, aruncând-o de la unul la celălalt şi având drept scop ţintirea raţelor. De partea cealaltă, drept raţă, trebuie să te fereşti de minge.

Dacă o raţă este atinsă cu mingea ea iese din joc. Când în joc a mai rămas o singură raţă se ajunge în runda finală. În runda finală ultima raţă trebuie să se ferească de mingea arauncată de vânători de un număr de ori egal cu vârsta pe care o are. Spre exemplu dacă are 9 ani trebuie să se ferească de 9 ori.

În runda finală dacă raţa este atinsă vânători vor deveni prima şi ultima raţă nimerită. Altfel jocul se reia cu aceaşi vânători.


3 Comentarii pentru Raţele şi vânătorii

 1. cristian
  31 iulie 2012

  Parca mai era si regula ca daca o rata prindea mingea in brate, deci fara sa atinga pamantul cand era aruncata de vanatori, putea sa „invie” o alta rata. Tin minte ca era riscant, fiindca daca iti scapa din maini, din a salva un prieten, te trezeai pe bordura cu el, eliminat.

 2. admin
  31 iulie 2012

  Da, era o regulă suplimentară folosită în unele zone ale ţării.
  Dacă o raţă prindea mingea avea în plus o viaţă pe care o putea folosi după cum dorea, ori o ţinea pentru ea ori o folosea pentru a învia o altă raţă readucând-o în joc.

 3. Elena
  16 martie 2013

  Eu stiam ca fiecare rata are cate trei vieti si,daca prinde mingea in maini,obtine o viata pe care o poate pastra sau poate invia o alta rata.Oricum,,este un joc foarte frumos.

Lasă un comentariu