Popa prostu

Popa prostu este un joc de cărţi ce se joacă în cel puţin 2 jucători.

popa prostu

Cum se joacă Popa prostu
În funcţie de numărul de jucători se va folosi un număr egal de perechi de cărţi. Suplimentar se va mai adăuga o carte, care reprezintă popa prostu.
Se vor împărţi apoi cărtile (câte 4 pentru fiecare jucător) iar la final o carte va rămâne pe masă, cu faţa în jos.

Primul jucător va trebuie să pună pe masă o carte cu faţa în jos iar apoi va lua cartea care se afla înainte pe masă. Jocul va continua în acelaşi ritm, fiecare jucător (când îi vine rândul) va pune o carte jos după care va lua cartea ce se află deja pe masă.

Scopul jocului este de a avea toate cele 4 cărţi cu acelaşi număr (indiferent care). Primul jucător care reuşeşte să aibă cele 4 cărţi le va aşeja rapid pe masă. Jucătorul care în acel moment are în mână cartea desemnată a fi Popa prostu pierde jocul.


7 Comentarii pentru Popa prostu

 1. costeel
  31 iulie 2012

  este fain

 2. Dileme electorale: Jocul de-a popa prostu’ « Politeía
  30 octombrie 2012

  […] care în acel moment are în mână cartea desemnată a fi Popa prostu’ pierde jocul. (regulile le am de aici).  Noi, romanii, popor sociabil si inventive, jucam jocul pe echipe pe care le numim partide! Deci […]

 3. tudor
  24 noiembrie 2013

  stiu si eu aceeasi teorie dar nu scriam atit .

 4. radu carmen
  14 aprilie 2015

  MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

 5. Gloria
  8 ianuarie 2016

  Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ÎîÎÎîîîîiînnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnntttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. Nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicccccccccccccccccccccccccccccccc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. !llsoz
  27 martie 2016

  Tarrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeesssssssstttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ceeeeeeeeeee4444444llllllllllll maaaaaiiii tare joc

 7. igor tataru
  18 aprilie 2017

  eu nu il inteleg nici macar pe aproape

Lasă un comentariu