Informații utile pentru o excursie la Legoland Germania

Dacă intenționați să mergeți în excursie la Legoland Germania voi încerca să va dau cât mai multe detalii pentru a avea cât mai multe informații despre costuri, atracții, moduri de transport, cazare și alte informații utile.


Vârsta potrivită pentru a vizita Legoland

Dacă vreți doar să vizitați parcul, nu există o vârstă minimă, vă puteți plimba liniștiți prin parc pentru a admira construcțiile Lego și pentru a utiliza locurile de joacă pentru copii mici. Totuși cred ca vârsta potrivită pentru a vizita Legoland este între 7 și 14 ani.  Astfel încât copilul să fie destul de mare încât să se poată bucura de ce are de oferit parcul cât și să poată să se dea pe atracțiile disponibile. Pe de altă parte după o anumită vârstă e posibil să devină cam plictisitor, adolescenții având alte așteptări.

Ce înălțime trebuie să aibă copilul pentru a se putea da în toate atracțiile?

Pentru a se putea da în toate atracțiile copilul ar trebui să aibă cel puțin 125 cm și vârsta de 7 ani. În aceste condiții pentru atracțiile extreme copilul va trebui însoțit de un adult, pe restul se poate da singur. De la 130 cm și 9 ani copilul se poate da singur în toate atracțiile. Pentru mai multe informații vizitați pagina unde sunt detaliate toate atracțiile din parc.
https://www.legoland.de/en/explore-legoland/the-park/rides-attractions/

Cum pot ajunge la Legoland Germania?

Parcul Legoland din Germania este situat lângă orășelul Gunzburg (situat pe malul Dunării). Acest mic orășel este în landul Bavaria, la jumătatea distanței dintre Munchen și Stuttgart.
O variantă de a ajunge la Legoland este de a merge cu mașina, însă ținând cont că din România și până la Legoland sunt aproximativ 1500 de km, un drum atât de lung ar fi destul de obositor pentru un copil.

Varianta cea mai potrivită este cu avionul, fie până la Munchen fie până la Stuttgart.
Dacă alegeți varianta cu avionul până la Munchen traseul ar fi următorul:
-avion  București – Munchen (2 ore)
– metrou Aeroport Munchen – gara centrală Munchen (45 minute). Puteți merge fie cu trenul S1 fie cu trenul S8, trenurile vin din 10 în 10 minute, alternativ
– tren din Munchen până în Gunzburg. Există trenurile rapide, care fac aproximativ 1 h și trenurile regionale care fac aproximativ 1h 30 minute
– din gara Gunzburg până la Legoland există un autobuz, care parcurge traseul în 10 minute

Durata totală a călătoriei, dacă nu există întârzieri și alte probleme aproximativ 6 ore. Spre exemplu, în cazul unei plecări cu avionul de la Otopeni la ora 6, după parcurgerea tuturor segmentelor, la 11.30 sunteți la Legoland.

Pentru toate detaliile la modul în care puteți ajunge la Legoland Germania vizitați pagina oficială.
https://www.legoland.de/en/plan-your-visit/plan-your-visit/getting-here/

Unde mă pot caza pentru a vizita Legoland?

Pentru cazare există 2 variante: fie într-un hotel din orașul Gunzburg fie în Legoland Holiday Village (eu îi spun satul Legoland). Dacă vă cazați la hotel în Guzburg, prețurile vor fi puți mai mici decât dacă stați în resortul Legoland însă această opțiune vine cu multe dezavantaje dintre care principala este că depindeți de autobuz pentru a vă deplasa între hotel și parcul de distracții, iar autobuzul nu vine foarte des.
Dacă vă hotărâți să mergeți la Legoland mai faceți un mic efort financiar și luați cazare în satul Legoland. În primul rând atmosfera este superbă, cu toate decorurile Lego și un mediu foarte prietenos pentru copii iar până la parcul de distracții Legoland sunt doar câteva minute de mers pe jos (chiar e o plimbare plăcută printr-o pădure răcoroasă).

Dacă mă cazez în satul de vacanță Legoland, ce variante am?

Există 2 hoteluri mari: Castelul cavalerilor și Hotelul Piraților. Ambele sunt decorate tematic, având foarte multe elemente Lego. Camerele sunt cam pe același design, au o zonă pentru copii cu 2 paturi suprapuse, o toaletă și o zonă cu un pat matrimonial. Există și o ușă glisantă care poate separa zona copiilor de restul încăperii. Camere sunt spațioase (decorate cu tematică), au un minifrigider, aer condiționat și fierbător de apă. În zona copiilor există o cutie cu piese Lego cu care aceștia se pot juca.

Tot pentru cazare mai există Ninjago Quarter (din ce am înțeles lumea era destul de nemulțumită de ventilația din camere așa ca l-aș lăsa doar ca ultimă variantă),  căsuțe tematice, căsuțe sub formă de butoi (camping barreles) și o zonă de camping pentru cei care vin cu rulotă sau cort.

Pe siteul oficial găsiți mai multe informații și poze.
https://www.legoland.de/en/explore-legoland/the-holiday-village/accommodations/

Unde pot mânca la Legoland?

Dacă vă cazați la hotelurile din satul Legoland, micul dejun este inclus în prețul camerei iar la checkin va trebui să selectați când doriți să mergeți la micul dejun (între 7.30-8.45 sau 9.15-10.30). Mâncarea este de tip bufet suedez, foarte variată și foarte bună: cereale, omletă, brânzeturi, bacon, aperitive, cornulețe,  dulcețuri, deserturi, fructe, apă, sucuri.

Pentru masa de prânz va trebui să mâncați în parcul Legoland unde există numeroase restaurante, fiecare cu un specific: cu pizza, cu paste, cu mâncare asiatică, cu mâncare orientală, cu cartofi prăjiți și șnițele. Plus cafenele și standuri cu diverse chestii de ronțăit.

Pentru masa de seară există 4 restaurante în satul Legoland.

The Round Table Restaurant și Steak House Restaurand, cu menu a la carte. Pentru aceste restaurante accesul se face pe bază de rezervare. Între 11 și 17 puteți suna pentru rezervare iar restaurantele sunt deschise între 17 și 22. Orientativ ca prețuri, un menu de copil este 8,5 euro, o friptură și un aperitiv 25 de euro iar un desert 5 euro

Jungle Buffet, restaurant de tip bufet suedez unde plătești o taxă fixă și mănânci cât dorești, cu deserturi și băuturi incluse. Aici mâncare este variată există supe (într-o zi am găsit inclusiv supă cu găluști), aperitive, diverse fripturi și preparate specifice, garnituri, deserturi și fructe. Prețul este de 18 euro pentru copil  și 30 de euro pentru adult. Au o secțiune de mâncare pentru copii cu diverse mâncăruri pentru cei mici, inclusiv cartofi prăjiți Lego.

Pirate Tavern Restaurant, unde există 2 meniuri predefinite dintre care puteți alege. Fiecare menu este alcătuit din 3 feluri: se începe cu aperitive, se trece la felul principal iar apoi desertul. Și aici accesul este numai pe bază de rezervare prealabilă. Prețurile pentru menu sunt de 18 euro pentru copil  și 30 de euro pentru adult.

La toate cele patru restaurante pot fi comandate contra cost și alte produse: vin, bere, băuturi alcoolice sau diverse alte sucuri de fructe.

https://www.legoland.de/en/explore-legoland/the-holiday-village/restaurants-shops/

Ce pot face în parcul Legoland?

Când ajungeți la Legoland vă puteți da în atracțiile disponibile în parc, puteți admira minunatele construcții Lego, puteți participa la spectacole sau puteți face cumpărături la magazinele tematice din parc.
În baza biletului de intrare vă puteți da gratuit în majoritatea atracțiilor din parc. Singurele locuri care necesită taxă suplimentară sunt școala de condus Hyundai (8 euro) și căutarea de aur (5 euro).
În mijlocul parcului este o zonă imensă dedicată construcțiilor Lego, unde sunt reproduse diverse obiective și machete foarte elaborate. Detaliile sunt așa de complexe încât cred că ar dura câteva zile bune dacă ați vrea să admirați toate construcțiile cu atenție la toate detaliile. De asemenea prin tot parcul sunt o multitudine de construcții Lego care îi vor încânta atât pe adulți cât și pe copii.

Dacă vreți să mai vă odihniți puteți merge la una din cele 2 scene unde au loc spectacole pe parcursul zilei (la o scenă este un spectacol de magie iar la cealaltă scenă un spectacol de acrobații) sau puteți merge la studioul unde sunt filme 4D.
În afară de mâncare, băuturi și dulciuri în Legoland există diverse magazine cu suveniruri, seturi Lego și diverse alte obiecte cu tematică Lego. Cu siguranță veți ajunge și în ele (unele distracții sunt gândite astfel încât când coborâți din ele să treceți printr-un magazin).
La ora 16, zilnic, este parada Lego, care străbate parcul. Nu durează foarte mult (cred că 10-15 minute) însă este amuzant de privit măcar o dată.
Prin tot parcul sunt diverse standuri cum se găsesc și la noi în bâlciuri unde, contra unei sume, îți poți încerca norocul pentru a câștiga un premiu.

Mai sunt și alte distracții prin parcul Lego dar vă las să le descoperiți singuri.

Ce pot face în satul Legoland după ce se închide parcul?

Parcul de distracții este deschis între 10 și 19 însă  în afara acestor ore copiii cazați în satul Legoland au o mulțime activități distractive în locurile de joacă (cred că sunt peste 15 locuri de joacă, fiecare cu diverse atracții). Contra cost există un trase de cățărări (cu 6 nivele de dificultate și tiroliană peste lac), sală de bowling și teren de minigolf.

Sau te poți plimba și admira construcțiile Lego, sunt foarte multe iar unele nu sunt chiar la vedere.

Câte zile ar trebui să stau la Legoland?

Cred că un sejur de 3 nopți este cel mai indicat. În prima zi ajungi de pe drum, obosit și ai doar jumătate de zi în care să vizitezi parcul de distracții și să îți faci o idee.

A doua, o zi întreagă în care te poți da în toate atracțiile disponibile. A treia zi, din nou o zi întreagă în care poți să te dai din nou în atracțiile care ți-au plăcut cel mai mult și mai explorezi parcul.

Iar în a patra zi deja te pregătești de plecare.

Chiar dacă puteți sta mult mai multe zile, deja de la un anumit punct va interveni oboseala și plictiseală. Parcul e destul de mare, pentru a merge de la o distracție la alta e ceva de mers, pentru a te da în atracții trebuie să aștepți la coadă(poate chiar și 40 de minute iar copiii nu au prea multă răbdare) astfel încât oboseală se adună, mai ales pentru copii.

În ce perioadă este indicat să vizitez Legoland?

Eu aș zice că vara este perioada ideală pentru a vizita Legoland. În toamnă sau primăvară în parc sunt mult mai puțini vizitatori, deci parcul este mai liber și perioada de așteptare la cozi este mică însă are alte dezavantaje: dacă vremea este urâtă unele atracții sunt închise și de asemenea nu vă puteți bucura de atracțiile care implică stropirea sau udarea. Chiar dacă vara este mai multă lume și este destul de neplăcut să umbli mult timp prin soare aveți șanse mult mai mari să vă puteți bucura de tot ceea ce oferă parcul.

Orientativ însă vă pot spune următoarele sume pentru o excursie de 4 zile (3 nopți) cu cazare în castelul cavalerilor pentru 2 adulți și un copil:

 • Transport 3500 lei
 • Cazare (în satul Legoland la Castelul cavalerilor) 5500 lei
 • Mâncare 4000 lei
 • Suveniruri și diverse 3000

Total 16.000 lei ,deci aproximativ 3300 euro

Alte sfaturi utile pentru o excursie reușită la Legoland

Dacă vă decideți să mergeți, cumpărați bilete (avion, cazare) cu câteva luni (5-6) înainte. Prețurile sunt mai mici și cu cât vă apropiați de data dorită acestea vor crește sau nu vor mai fi disponibile deloc.

Instalați aplicația oficială Legoland. Vă va ajuta cu diverse informații utile iar când sunteți în parc vă afișează traseul către o anumită atracție dorită și timpul de așteptare. De asemenea în aplicație veți putea păstra bilete în format digital pentru a le utiliza la intrarea în parc.

Dacă vizitați parcul pentru mai mult de 2 zile, cumpărați un annual pass. Un bilet de o zi este 39 iar annual pass este 79 de euro.

Pentru o experiență completă și de fapt un sejur cât mai plăcut pentru cazare ar trebui să alegeți satul Legoland iar prima opțiune de cazare ar trebui să fie castelul cavalerilor. Este liniștit, are o atmosferă feerică. Ca opțiune suplimentară pentru camera alegeți Family special (permite checkin mai devreme, copii primesc câteva cadouri Lego în cameră iar așternuturile copiilor sunt cu tematică Lego).

În funcție de cât de pretențios este copilul la mâncare, puteți opta pentru restaurantul cu buffet suedez. Aici sigur copilul va găsi ceva de mâncare. Dacă optați pentru restul restaurantelor aveți grijă să faceți rezervare, sunt destul de ocupate.

Înainte de a merge în parc aveți grijă de aveți telefonul încărcat. Și o baterie externă ar fi utilă. Veți face multe poze/filmulețe și probabil veți folosi și aplicația parcului așa că bateria se va descărca destul de repede.

Faceți-vă un plan minimal cu ce vreți să faceți în parc, odată ajunși acolo vă veți trezi într-o mare de oameni cu atracții în fiecare direcție și nu veți ști ce să faceți mai întâi.

Cozile de așteptare la atracții sunt destul de mari (10-15minute) iar la cele mai populare ajunge la 45-60 de minute. Planificați să cumpărați Express Pass dacă vreți să vă dați în toate atracțiile și nu doar să așteptați la cozi. Sunt 3 niveluri Standard (20 euro), Premium (35 euro) și Gold (80 de euro)

https://www.legoland.de/en/tickets/most-popular-tickets/express-pass/

Cum funcționează Express Pass

După ce îl cumpărați veți merge pe un site dedicate (nu se utilizează din aplicația Legoland) unde vă veți rezerva rândul în coada de așteptare. După ce trece timpul aplicația generează un cod QR pe care îl prezentați la intrarea atracției și veți fi băgat în față (există intrare separată pentru Express Pass). Spre exemplu, dacă la o atracție timpul de așteptare este de 60 de minute cu varianta Gold veți aștepta doar 6 minute. După ce selectați distracția contorul începe să scadă iar în acest timp puteți face ce vreți. Când contorul ajunge la zero se generează codul QR iar aceasta este valabil până când vă decideți să îl folosiți. După ce vă scanează codul  puteți porni contorul pentru o altă distracție astfel încât timpul de așteptare să fie minim.

Dezavantajul acestui Express Pass este că nu poate fi folosit la toate atracțiile din parc iar la atracțiile populare nu poate fi folosit decât o singură data. 1 express pass permite accesul unei singure persoane, dacă vreți să vă dați împreună cu copilul vor trebui cumpărate câte 1 express pass pentru toți cei care vor să se dea în atracție.

La majoritatea atracțiilor și magazinelor din parc puteți plăti cu cardul. La tarabe (cele de dulciuri/sucuri sau cele unde puteți câștiga ceva) nu se poate decât cash. Există un bancomat în parc însă ar fi bine să aveți bani cash la voi.

Dacă ieșiți din parc pe parcursul zilei puteți reveni, trebuie să spuneți asta la ieșire și vă vor aplica o ștampilă pe mână.

Oficial parcul se deschide la ora 10, însă dacă sunteți cazați în satul Legoland există o intrare dedicată în parc pe unde se poate intra mult mai devreme.

Pe multe atracții nu se permite accesul cu rucsac, șapcă sau ochelari. Există însă lângă fiecare atracție locuri unde să le lăsați. Chiar dacă riscul unui furt este destul de mic, ar fi indicat ca actele (pașaport sau buletin) să le țineți cu voi iar în rucsac să aveți lucruri pe care dacă le pierdeți nu vă va afecta foarte mult.

Dacă mergeți vara aveți grijă cu hidratarea și crema de soare. Nu este foarte multă umbră în parc și veți sta foarte multe ore în soare.

Nu uitați să vă activați pe telefon roaming. Veși avea nevoie de internet pentru aplicația parcului, pentru hartă și alte informații utile.

Dacă nu știți germană nu este nici o problemă, toți angajații parcului știu engleză așa că vă veți putea descurca ușor. Ba mai mult, Google Translate poate fi utilizat pentru a traduce din Germană în Română sau invers.

Pentru orice altă întrebare sau sfat aveți mai jos este o secțiune unde puteți adresa întrebarea iar dacă știu vă răspund cu plăcere. Excursia noastră  la Legoland Germania a fost minunată și vă doresc și vouă să vă simțiți extraordinar dacă veți vizita parcul și satul Legoland.


3 Comentarii pentru Informații utile pentru o excursie la Legoland Germania

 1. Faude
  3 aprilie 2023

  Tarifele pentru bilete variaza in functie de sezon si varsta dvs. In acest moment pretul unui bilet pentru un adult cu varsta de peste 18 ani este de 33 de euro iar pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani tariful unui bilet este de 28.80 euro. In cazul bebelusilor cu varsta de sub 7 ani, intrarea este gratuita EXCEPTAND cazul in care doresc sa isi petreaca bebelusii seara in parc.
  La acesti bani mai trebuie adaugate si costul pentru mancare, transport si alte detalii, astfel depinzand de locatia aleguta, e posibil sa ajungeti costul aproximativ 1000 euro pe saptamana.
  Sper ca informatiile oferite sa va ajute sa va organizati sederea la Legoland Germania in cel mai bun mod. Cat despre atmosfera din parcul aceasta este unica! Copilul dvs va vedea constructiile Lego care ii vor lasa o amintire destul de puternica.

 2. Faude
  26 aprilie 2023

  Legoland Holiday Village ofera hotel, camping, apartamente toate structurate foarte bine impreuna cu situatia legala si costuri pe situl oficial. https://www.legoland.de/en/holidays/overview/

  Legoland Germania ofera numeroase evenimente tematice, atractii si jocuri pentru toata lumea, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Asa ca este momentul pentru a-ti planifica aceasta vacanta de neuitat la Legoland!

 3. Faude
  26 aprilie 2023

  Un articol interesant. Legoland Germania ofera numeroase evenimente tematice, atractii si jocuri pentru toata lumea, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Asa ca este momentul pentru a-ti planifica aceasta vacanta de neuitat la Legoland!

Lasă un comentariu