Domino

Domino este un joc ce se joacă în 2-6 persoane. Acest joc se joacă cu un set de piese speciale, din lemn sau plastic, de formă dreptunghiulară. Fiecare piesă este împărţită în două părţi egale în care sunt trecute câte o cifră de la 0 la 9.

domino

Cum se joacă Domino
Se extrage o piesă la întâmplare şi se asează pe suprafaţa de joc, aceasta fiind piesa de start. Apoi fiecărui jucător se împart câte 5 piese.
După ce se stabileşte ordinea de joc fiecare jucător, pe rând, poate pune o piesă joc la unul din capetele libere. Pentru a putea pune o piesă jos la un capăt liber trebuie ca cifra existentă în acel capăt să se găsească şi pe piesa de domino pe care jucătorul doreşte să o pună jos. Piesele se vor lipi prin intermediul celor două cifre comune.

cum se joaca domino

Dacă un jucător nu are nici o piesă pe care să o poată pună jos atunci este obligat să tragă o piesă din piesele ce nu au fost împărţite la startului jocului. În cazul în care nu mai sunt piese de tras jucătorul nu va efectua nici o mutare şi jocul va continua.
Câştigă cel care reuşeşte să scape primul de toate piesele de domino.


2 Comentarii pentru Domino

  1. Jocuri din copilărie, în Windows 8 | Jocuri din copilarie
    20 noiembrie 2012

    […] (Avioane pe hârtie) Tic Tac Toe (X şi 0) Paper race (Curse de maşini pe hârtie) Domino (Domino) Metro Squares (Biscuitele) Papper Soccer (Fotbal pe hârtie)Mai sus aveţi o coleţie de jocuri […]

  2. Camelia
    14 mai 2015

    SUPER JOC

Lasă un comentariu